<!– Google tag (gtag.js) –> <script async src=”https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-10936269658″></script> <script> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(‘js’, new Date()); gtag(‘config’, ‘AW-10936269658’); </script>

hier  koop je ticket  

https://www.onlineticketsverkopen.nl/beheer/winkel/2218

 

Enchiladas: uit Mexico


Rode mol meer dan 32 rode zaden droge chilikorrels


Mol is een traditioneel gerecht dat op geen enkel feest mag niet ontbreken.

Het kan vegetarisch  zijn of met gevogelte, varkensvlees en kruiden.

Groene mol

Gemaakt van tomatillo en gegratineerde kruiden met kaas, het is een zeer traditioneel Mexicaans gerecht.

als vegetarisch maar  kan zijn ook  met ander vlees 

Enchiladas: de Mexico

Mole rojo  mas de 32 semillas rojos granos chiles  secos

mole es un plato tradicional que no puede faltar en ninguna fiesta

  puede ser vejetariono o con carnes de ave,cerdo  y  hiervas

Mole verde

hecho de tomatillo , y especies gratinados  con queso es un plato muy tradicional de mexico

y gaul que el mole rjo se puede ser vejetariano o con deferentes carnes

Peruaanse gerechten

Gevulde aardappel: een zeer Peruaans Andesgerecht

gemaakt van gehakt en ook vegetarisch  met criollasaus en gemalen chili

cewiche, 

een gerecht dat heel erg afkomstig is van de Peruaanse kust

Instant bereide witte vis met citroen en chilipeper

Het is heel verfrissend, geserveerd met zoete aardappel en geroosterd mis .

platos  de Peru

Papa rellena : un plato muy peruano andino

echo de carne molida y vejetariano  con salsa criolla y aji molido

cewiche  un plato muy de la costa Peruana

preparado al instante de pescado blanco con limon y aji pikante

es muy refrescante se sirne con camote y cancha

 

 
 
 

Rob Kamphues  presenter wat boer niet ken eet niet

www.24kitchen.nl/news/info-fun/wat-de-boer-niet-kent-chefs/info-fun-bio-chef-alma-inkary

https://www.24kitchen.nl/recepten/pachamanca-uit-de-andes-in-peru

BEREIDINGSWIJZE

Marinade
Pel de knoflook en pureer de knoflook met de rest van de ingrediënten in de blender tot een middelfijne marinade.

 

Pachamanca
Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak de kippenbouten om en om circa 2 minuten. Zet het vuur uit en haal de kippenbouten uit de pan. Breng de marinade op middelhoog vuur al roerend in de pan waarin de kip is gebakken aan de kook. Kook circa 5 minuten door tot de marinade goed gaar is. Verdeel de marinade over twee kommen. Serveer één kom marinade afgekoeld als saus. Marineer de kippenbouten en de groente in de andere kom marinade.

Verwijder de bladeren van de maïskolven, bewaar de bladeren en snijd de maïskolven in drieën. Verdeel alle ingrediënten in lagen over de pan waar de marinade in is gekookt. Begin hierbij met het vlees, vervolgens de aardappels, daarna de maïs en eindig met de tuinbonen. Dek de pan af met de maïsbladeren en leg daar overheen een laag bananenbladeren. Leg een deksel op de pan. Bak het vlees en de groente circa 15 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat het circa 50 minuten sudderen. Zet het vuur uit en laat de pachamanca nog circa 5 minuten staan alvorens het deksel te verwijderen en het gerecht te serveren.

Dit is een recept van Alma Inkary

Alma maakte een heel traditioneel gerecht: de Pachamanca. Die naam slaat eigenlijk op de bereidingswijze van het gerecht. Alma maakte het gerecht in een pan, maar traditioneel wordt het bereid in een natuurlijke oven. Deze oven wordt gemaakt door gloeiend hete stenen in een gat in de grond te doen. Daar komen de ingrediënten, zoals aardappels, groenten, kruiden en vlees in. De ingrediënten worden afgedekt met bananenbladeren en de oven wordt dicht gemaakt met aarde.