<!– Google tag (gtag.js) –> <script async src=”https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-10936269658″></script> <script> window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(‘js’, new Date()); gtag(‘config’, ‘AW-10936269658’); </script>
hier koop je ticket
“https://www.onlineticketsverkopen.nl/beheer/winkel/2218
Enchiladas: uit Mexico
Rode mol meer dan 32 rode zaden droge chilikorrels
Mol is een traditioneel gerecht dat op geen enkel feest mag niet ontbreken.
Het kan vegetarisch zijn of met gevogelte, varkensvlees en kruiden.
Groene mol
Gemaakt van tomatillo en gegratineerde kruiden met kaas, het is een zeer traditioneel Mexicaans gerecht.
als vegetarisch maar kan zijn ook met ander vlees
Enchiladas: de Mexico
Mole rojo mas de 32 semillas rojos granos chiles secos
mole es un plato tradicional que no puede faltar en ninguna fiesta
puede ser vejetariono o con carnes de ave,cerdo y hiervas
Mole verde
hecho de tomatillo , y especies gratinados con queso es un plato muy tradicional de mexico
y gaul que el mole rjo se puede ser vejetariano o con deferentes carnes
Peruaanse gerechten
Gevulde aardappel: een zeer Peruaans Andesgerecht
gemaakt van gehakt en ook vegetarisch met criollasaus en gemalen chili
cewiche,
een gerecht dat heel erg afkomstig is van de Peruaanse kust
Instant bereide witte vis met citroen en chilipeper
Het is heel verfrissend, geserveerd met zoete aardappel en geroosterd mis .
platos de Peru
Papa rellena : un plato muy peruano andino
echo de carne molida y vejetariano con salsa criolla y aji molido
cewiche un plato muy de la costa Peruana
preparado al instante de pescado blanco con limon y aji pikante
es muy refrescante se sirne con camote y cancha
Rob Kamphues presenter wat boer niet ken eet niet
www.24kitchen.nl/news/info-fun/wat-de-boer-niet-kent-chefs/info-fun-bio-chef-alma-inkary
https://www.24kitchen.nl/recepten/pachamanca-uit-de-andes-in-peru
BEREIDINGSWIJZE
Marinade
Pel de knoflook en pureer de knoflook met de rest van de ingrediënten in de blender tot een middelfijne marinade.
Pachamanca
Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak de kippenbouten om en om circa 2 minuten. Zet het vuur uit en haal de kippenbouten uit de pan. Breng de marinade op middelhoog vuur al roerend in de pan waarin de kip is gebakken aan de kook. Kook circa 5 minuten door tot de marinade goed gaar is. Verdeel de marinade over twee kommen. Serveer één kom marinade afgekoeld als saus. Marineer de kippenbouten en de groente in de andere kom marinade.
Verwijder de bladeren van de maïskolven, bewaar de bladeren en snijd de maïskolven in drieën. Verdeel alle ingrediënten in lagen over de pan waar de marinade in is gekookt. Begin hierbij met het vlees, vervolgens de aardappels, daarna de maïs en eindig met de tuinbonen. Dek de pan af met de maïsbladeren en leg daar overheen een laag bananenbladeren. Leg een deksel op de pan. Bak het vlees en de groente circa 15 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat het circa 50 minuten sudderen. Zet het vuur uit en laat de pachamanca nog circa 5 minuten staan alvorens het deksel te verwijderen en het gerecht te serveren.
Dit is een recept van Alma Inkary
Alma maakte een heel traditioneel gerecht: de Pachamanca. Die naam slaat eigenlijk op de bereidingswijze van het gerecht. Alma maakte het gerecht in een pan, maar traditioneel wordt het bereid in een natuurlijke oven. Deze oven wordt gemaakt door gloeiend hete stenen in een gat in de grond te doen. Daar komen de ingrediënten, zoals aardappels, groenten, kruiden en vlees in. De ingrediënten worden afgedekt met bananenbladeren en de oven wordt dicht gemaakt met aarde.