Apu InkaPacha

speelt onder meer op feesten, in restaurants, in scholen en op culturele bijeenkomsten. Het basisprogramma is een muziekshow, native,  van de Andes. In overleg kunnen diverse programma's worden samengesteld. Apu Inkapacha, een Peruaanse culturele muziekgroep, verzorgt muziekoptredens met zang en dans. Onze doelstelling is het uitdragen van de inkacultuur die gebaseerd is op de verbinding met moeder aarde en het respect voor de drie elementen die bron zijn van ons leven. Dit doen wij door middel van muziek, dans en verhaal uit drie grote gebieden van Peru: het kustgebied, het Andesgebergte en het oerwoud. Apu Inkapacha gebruikt hierbij diverse soorten kostuums en instrumenten, waaronder gitaar, charango, kena, panfluit, bombo en tinja. Apu Inka speelt op culturele festivals, ideologische bijeenkomsten, Zuid-Amerikaanse restaurants, commerciële activiteiten, particuliere feesten en op scholen.
Als u een optreden bij ons boekt, zorgen wij voor een correcte administratieve afhandeling. Wij beschikken daarvoor over een Verklaring arbeidsrelatie (VAR) en een Inhoudingsplichtigenverklaring (IPV). Zo bent u ervan verzekerd dat u nooit achteraf voor verrassingen komt te staan.
Vul dit formulier in.

De groep Apu InkaPacha

Apu Inkapacha, een Peruaanse culturele muziekgroep, verzorgt muziekoptredens met zang en dans. Onze doelstelling is het uitdragen van de inkacultuur die gebaseerd is op de verbinding met moeder aarde en het respect voor de drie elementen die bron zijn van ons leven. Dit doen wij door middel van muziek, dans en verhaal uit drie grote gebieden van Peru: het kustgebied, het Andesgebergte en het oerwoud. Apu Inkapacha gebruikt hierbij diverse soorten kostuums en instrumenten, waaronder gitaar, charango, kena, panfluit, bombo en tinja. Apu Inka speelt op culturele festivals, ideologische bijeenkomsten, Zuid-Amerikaanse restaurants, commerciële activiteiten, particuliere feesten en op scholen. De leider van de groep, Alma Inkary, werd hier geboren in de provincie Apurimac. Vanaf zijn 18e jaar reisde hij door Zuid-Amerika met alleen zijn gitaar en zijn stem als muzikale bagage. Hij woonde en reisde twee jaar in Equador, reisde onder meer door Bolivia, Chili en Paraguay, woonde anderhalf jaar in Brazilië, reisde een half jaar door Colombia, en een half jaar door Venezuela. In 1989 werd deze rondreis afgesloten. In Venezuela speelde hij met de 'Amautas'. De muzikanten werden uitgenodigd om op de Nederlandse Antillen te komen spelen. Daar vormde hij het duo 'Exprecion Andina', waarvoor hij een cultureel/muzikaal programma over de Inca's maakte. Dit programma speelden ze in het theater van Curaçao en presenteerden ze op alle basisscholen van Curaçao en Aruba. Het werd een enorm succes en de 'Casa Cultural' beval hen aan naar Nederland te komen. Alma Inkary ging alleen en vormde in Nederland zijn groep Apu Inkapacha. Alma Inkary: 'de doelstelling van onze groep is de muziek van onze provincie Apurimac te presenteren. Zoals wij aan het publiek onze authentieke kleding van de bergen laten zien, zo laten wij ook onze muziek horen die uit ons binnenste komt. Als groep richten wij ons op de authentieke zang in het Quechua en gebruiken wij voornamelijk originele blaas- en slaginstrumenten, zoals: pututu, kena, tiña en bombo. Onze muziek beeldt het contact uit dat ons volk heeft met de natuur als het werkt op het land. Dit contact willen wij samen met het publiek actief beleven in zang en dans.