https://www.onlineticketsverkopen.nl/winkel/2187
zonnewende gevierd in Nederland ook 4000 jaar geleiden
Alberto Andino & alma inkary from Mexico & Peru
two friends united by the motivation of the spirit of well-being of ancestral values meet in Holland
and we want to share knowledge with the new generations interested, for this we found a place in Utrecht
at the Centrum Emma the possibility of carrying out our activity
in the form of a Menu show with traditional dances from both cultures
https://www.24kitchen.nl/recepten/
Entrada Sopa de tortilla Vegetariana
pachamanca-uit-de-andes-in-peru
Menu reviseren
https://www.onlineticketsverkopen.nl/winkel/2187
Rob Kamphues presenter wat boer niet ken eet niet
www.24kitchen.nl/news/info-fun/wat-de-boer-niet-kent-chefs/info-fun-bio-chef-alma-inkary
https://www.24kitchen.nl/recepten/pachamanca-uit-de-andes-in-peru
BEREIDINGSWIJZE
Marinade
Pel de knoflook en pureer de knoflook met de rest van de ingrediënten in de blender tot een middelfijne marinade.
Pachamanca
Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak de kippenbouten om en om circa 2 minuten. Zet het vuur uit en haal de kippenbouten uit de pan. Breng de marinade op middelhoog vuur al roerend in de pan waarin de kip is gebakken aan de kook. Kook circa 5 minuten door tot de marinade goed gaar is. Verdeel de marinade over twee kommen. Serveer één kom marinade afgekoeld als saus. Marineer de kippenbouten en de groente in de andere kom marinade.
Verwijder de bladeren van de maïskolven, bewaar de bladeren en snijd de maïskolven in drieën. Verdeel alle ingrediënten in lagen over de pan waar de marinade in is gekookt. Begin hierbij met het vlees, vervolgens de aardappels, daarna de maïs en eindig met de tuinbonen. Dek de pan af met de maïsbladeren en leg daar overheen een laag bananenbladeren. Leg een deksel op de pan. Bak het vlees en de groente circa 15 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en laat het circa 50 minuten sudderen. Zet het vuur uit en laat de pachamanca nog circa 5 minuten staan alvorens het deksel te verwijderen en het gerecht te serveren.
Dit is een recept van Alma Inkary
Alma maakte een heel traditioneel gerecht: de Pachamanca. Die naam slaat eigenlijk op de bereidingswijze van het gerecht. Alma maakte het gerecht in een pan, maar traditioneel wordt het bereid in een natuurlijke oven. Deze oven wordt gemaakt door gloeiend hete stenen in een gat in de grond te doen. Daar komen de ingrediënten, zoals aardappels, groenten, kruiden en vlees in. De ingrediënten worden afgedekt met bananenbladeren en de oven wordt dicht gemaakt met aarde.