Food & muziek

jamsesseis op Zondag 22  april van af 15.00.uur nijm je intrument graag an melde  hier voor max 30 person    
lokaal   Capaciteit  =maximal 45 Aanmelden voor jamsessies
Vul dit formulier

Email: peru@inkapacha.nl

extras info: Belang van aardappelen in de wereld De betekenis van de aardappel in de prehispanic wereld overstijgt de elementarie cosmo visie van de Andes-wereldbeeld  die werden gebruikt met vel rituelen en respet De aardappel wordt geteeld in ongeveer 151 landen, is een nietje in de voeding van de wereldbevolking en draagt ​​bij aan het verminderen van de honger en het bereiken van voedselzekerheid. De aardappel spreiding in Europa na de ontdekking van Amerika. Hij kwam in Spanje tussen 1565 en 1570 en in het begin niet aanvaard als aanti-christian en verantwoordelijk voor een aantal ziekten beschouwd. Twee eeuwen na zijn aankomst in Europa is de aardappel begon te worden geconsumeerd en masse. In Europa, aardappel planten steeg het beschikbare aanbod van voedsel en agrarische productie structuur veranderd als het zou kunnen worden geplant op de percelen kleiner gebied in minder tijd. Potato consumptie gestimuleerd groei van de bevolking van de bevolking en hielp de industrie uit te breiden als landarbeiders bevrijd fabrieken. Na Europa, de aardappelen over de rest van de wereld. Hij kwam in Taiwan rond 1603 en van daaruit verspreid naar China. In de zeventiende eeuw Portugese zeelieden nemen haar mee naar India. In de achttiende eeuw het gaat om Bhutan, Nepal en de Filippijnen. Rond 1880 het gaat om Oost-Afrika en in de tweede helft van de twintigste eeuw naar het Midden-Oosten. Momenteel is de aardappel is het vierde nietje in de wereld na rijst, tarwe en maïs. In 2004 is de wereldproductie van aardappelen bedroeg 327 miljoen ton en bezet een totaal areaal van 18 miljoen hectare. In de periode 1961-2004, aardappelproductie wereldwijd voorzien van een gemiddelde jaarlijkse groei van 0,4%. Dit wordt verklaard door het vermogen van het gewas aan te passen aan het klimaat van verschillende delen van de wereld, technologische verbeteringen van teelt- en verkoopsystemen en de veranderende vraag. Afrika, Azië en Latijns-Amerika leiden de wereldwijde groei van de aardappelproductie. Oceanië en Noord-Amerika vertonen matige groei van de productie en in Europa is verbeterd rendement; echter, daalde de productie als gevolg van verminderde aanplant. De belangrijkste aardappel producerende landen zijn China, Rusland, India, Oekraïne en de Verenigde Staten, die samen 52,8% van de wereldproductie beheren.

https://www.youtube.com/watch?v=eDhK6RVC3do

meer info over Peruaans eten:

CFFF / Hip: Peru - City Food & Film Festival

Film: Finding Gaston,  Nederlandse premièreEen film vol smakelijke beelden over (het waarmaken van) de droom van de Peruaanse kok en horeca-ondernemer Gastón Acurio. Gastón zette de Peruaanse keuken internationaal op de kaart en geniet veel bekendheid; hij heeft een eigen tv-programma in Peru, zette kookscholen op en schreef diverse kookboeken. In 2013 won hij in Stockholm ‘de Nobelprijs van het koken’ Global Gastronomy Awars Spaans gesproken, Engels ondertiteld

  Food talk door Alma InkaryAlma Inkary is ambassadeur van de Inca’s in Nederland. Hij groeide op in een dorp in het Andes-gebergte en kwam voor de liefde naar Nederland. Hier maakt hij mensen vol overgave deelgenoot van de Incacultuur: de filosofie, de muziek en het heerlijke eten. De aangewezen man dus om ons meer te vertellen over de Peruaanse eetcultuur.

Proeverij door restaurant Don Arroyo

PACHAMANCABekijk het volledige programma van het CFFF

La PachaManca del Peru

Download het recept http://www.24kitchen.nl/shows/wat-de-boer-niet-kent/news/info-fun/wat-de-boer-niet-kent-chefs/info-fun-bio-chef-alma-inkary merika wordt dit glutenvrije, voedzame en veelzijdige product al veel langer verbouwd en gebruikt. Dit voorjaar ligt de eerste Nederlandse quinoa in de schappen. Leuke details: Rens is oud HAS-student en de quinoa wordt onder meer in Bergeijk verbouwd.
INKAPACHA    ORGANISEERT '' MUZIEK: Een Open Podium voor alle Latino muzikanten en hun vrienden. Optreden: Eigen interpretatie in de vorm van muziek, poëzie of een reisverhaal  

Gewenst:  Aanmelden  op email:

peru@inkapacha.nl

  EMMA CENTRUM UTRECHT   Met vriendelijke groet / un saludo ALMA INKARY