ticket besteling: voor de Menu 27,50 EURO PP
<iframe style=”width:100%;height:1000px;border:0″ name=”mijnWinkelFrame” frameborder=”0″ src=”https://www.onlineticketsverkopen.nl/beheer/winkel/3222“></iframe>
Evenement: Workshop Peruaanse keuken Ceviche
Thema: "Pure Smaak van oude eeuw tradities Peru"
Doel: Promoot de voorouderlijke Peruaanse gastronomie, waarbij de Pachamama wordt benadrukt, de heilige verbinding van de vrucht van de aarde
met de bijbehorende rituelen van aardappelen, maïs, enz. Traditionele ingrediënten en technieken van continentaal Peru
Evenementstructuur:
Inleiding tot de Peruaanse keuken
Kort gesprek over de eeuwenoude ingrediënten: aardappelen, maïs, quinoa, chilipepers, tarwi, enz.
Het belang van de Andeskeuken in de Peruaanse cultuur.
Demonstratie van typische gerechten
Ceviche van verse vis komt binnen
Voorgerecht: Causa Gevulde vegetarisch (met gele aardappel ).
Hoofdgerecht:
Aji de gallina, locro vegetarisch, Carapulca met rundvlees met inheemse aardappelen).
Nagerecht:
Mazamorra Morada (gemaakt met paarse maïs en fruit).
en als drankje
chicha morada gemaakt van paarse miz
De deelnemers bereiden een eenvoudig gerecht, zoals ceviche
Gebruik van traditioneel gereedschap (volle molen, slijpsteen).
Proeverij en afsluiting van de opening van het buffetmenu
Bezoekers zullen genieten van het bereide menu.
Slotgesprek over het belang van het behoud van de voorouderlijke keuken.
Aanvullende details:
Duur: 3-4 uur.
Materialen: verse ingrediënten, gedrukte receptenboeken, themaschorten.
Setting: Andesmuziek (huaynos, quena), decoratie met Peruaanse motieven (weefgetouwen,
Evento: Taller de Cocina Peruana
Tema: “Puro Sabor del Perú Milenario”
Objetivo: Promover la gastronomía ancestral peruana, destacando la Pachamama la conecsion sagrada del fruto de la tierra con sus rituales del corespondientes de la papa el maiz,las ect .ingredientes y técnicas tradicionales del Peru contenporanio
Estructura del Evento:
- Introducción a la Cocina Peruana
- Breve charla sobre los ingredientes milenarios: papa, maíz, quinua, ajíes, tarwi, etc.
- Importancia de la cocina andina en la cultura peruana.
- Demostración de Platos Típicos
- Ceviche de pescado fresco entra
- Entrada: Causa Rellena vejetariana (con papa amarilla y ají amarillo).
- Plato Principal:
- Aji de gallina ,locro vejetariano ,qarapulca con carne de res con papas nativas).
- Postre:
- Mazamorra Morada (elaborada con maíz morado y frutas).
- Y como bebida
- chicha morada elaborada de miz morado
-
- Los participantes prepararán un plato sencillo, como el ceviche
- Uso de herramientas tradicionales (batán, piedra de moler).
- Degustación y Cierre de abrira el Buffet menu
- Los asistentes disfrutarán del menú preparado.
- Charla final sobre la importancia de preservar la cocina ancestral.
-
Detalles Adicionales:
- Duración: 3-4 horas.
- Materiales: Ingredientes frescos, recetarios impresos, delantales temáticos.
- Ambientación: Música andina (huaynos, quena), decoración con motivos peruanos (telares,