ticket besteling: voor de Menu   27,50 EURO PP

<iframe style=”width:100%;height:1000px;border:0″ name=”mijnWinkelFrame” frameborder=”0″ src=”https://www.onlineticketsverkopen.nl/beheer/winkel/3222“></iframe>

Evenement: Workshop Peruaanse keuken Ceviche 

Thema: "Pure Smaak van oude eeuw tradities Peru"
Doel: Promoot de voorouderlijke Peruaanse gastronomie, waarbij de Pachamama wordt benadrukt, de heilige verbinding van de vrucht van de aarde
 met de bijbehorende rituelen van aardappelen, maïs, enz. Traditionele ingrediënten en technieken van continentaal Peru
Evenementstructuur:

    Inleiding tot de Peruaanse keuken

        Kort gesprek over de eeuwenoude ingrediënten: aardappelen, maïs, quinoa, chilipepers, tarwi, enz.

        Het belang van de Andeskeuken in de Peruaanse cultuur.

    Demonstratie van typische gerechten

    Ceviche van verse vis komt binnen

        Voorgerecht: Causa Gevulde vegetarisch  (met gele aardappel ).

        Hoofdgerecht: 

        Aji de gallina, locro vegetarisch, Carapulca met rundvlees met inheemse aardappelen).

        Nagerecht: 

        Mazamorra Morada (gemaakt met paarse maïs en fruit).

    en als drankje

    chicha morada gemaakt van paarse miz
De deelnemers bereiden een eenvoudig gerecht, zoals ceviche

Gebruik van traditioneel gereedschap (volle molen, slijpsteen).

Proeverij en afsluiting van de opening van het buffetmenu

Bezoekers zullen genieten van het bereide menu.

Slotgesprek over het belang van het behoud van de voorouderlijke keuken.

Aanvullende details:

Duur: 3-4 uur.

Materialen: verse ingrediënten, gedrukte receptenboeken, themaschorten.

Setting: Andesmuziek (huaynos, quena), decoratie met Peruaanse motieven (weefgetouwen,
 
 
 

 

Evento: Taller de Cocina Peruana

Tema: “Puro Sabor del Perú Milenario”
Objetivo: Promover la gastronomía ancestral peruana, destacando la Pachamama la conecsion sagrada del fruto de la tierra con sus rituales del corespondientes de la papa el maiz,las ect .ingredientes y técnicas tradicionales del Peru contenporanio

Estructura del Evento:

  1. Introducción a la Cocina Peruana
    • Breve charla sobre los ingredientes milenarios: papa, maíz, quinua, ajíes, tarwi, etc.
    • Importancia de la cocina andina en la cultura peruana.
  2. Demostración de Platos Típicos
  3. Ceviche de pescado fresco entra
    • Entrada: Causa Rellena  vejetariana (con papa amarilla y ají amarillo).
    • Plato Principal: 
    • Aji de gallina ,locro vejetariano ,qarapulca con carne de res con papas nativas).
    • Postre: 
    • Mazamorra Morada (elaborada con maíz morado y frutas).
  4. Y como bebida
  5. chicha morada elaborada de miz morado
  6.  
    • Los participantes prepararán un plato sencillo, como  el ceviche
    • Uso de herramientas tradicionales (batán, piedra de moler).
  7. Degustación y Cierre  de abrira el Buffet menu
    • Los asistentes disfrutarán del menú preparado.
    • Charla final sobre la importancia de preservar la cocina ancestral.
    •  

Detalles Adicionales:

  • Duración: 3-4 horas.
  • Materiales: Ingredientes frescos, recetarios impresos, delantales temáticos.
  • Ambientación: Música andina (huaynos, quena), decoración con motivos peruanos (telares,